Skip to main content

Onze expertise; MIG/MAG & TIG

Maak kennis met BATS

Bij BATS maken we gebruik van meerdere lastechnieken. Afhankelijk van het type constructie, project én vereisten. Beslissen wij in samenspraak met de opdrachtgever welke techniek er benodigd is voor het type project. Een van de technieken die wij gebruiken is de MIG/MAG-lastechniek. 

BATS Zevenbergen

Meedenken als partner

De benaming MIG/MAG-lassen staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. In feite zijn het twee verschillende soorten technieken, maar omdat het type gas het enige verschil is. Wordt het toch als eenzelfde soort gezien.

De techniek MIG/MAG-lassen wordt, net zoals BMBE-lassen, gerekend tot de categorie booglassen. Tijdens het MIG/MAG-lassen gebruiken wij een constante spanning. Dankzij de veelzijdigheid en snelheid van deze techniek is MIG/MAG-lassen een van de meest gebruikte lastechnieken op dit moment.

MIG/MAG lassen

Tijdens het MIG/MAG-lassen wordt er continue een mechanische draad aangevoerd, tussen deze draad en het te lassen stuk, wordt een plasmaboog gevormd. Deze draad dient als een elektrode en smelt deze af als toevoegingsmateriaal.

Er zijn naast een aantal voordelen, natuurlijk ook aantal nadelen toe te kennen aan deze techniek.

Play Video
Bekijk onze bedrijfsfilm

Expert op het gebied van MIG/MAG & TIG lassen

Naast de techniek MIG/MAG-lassen, behoort TIG-lassen, tot dezelfde categorie ‘booglassen’. TIG staat voor Tungsten Inert Gas en heeft zijn naam te danken aan het gebruik van inert gas. Deze techniek kent, in tegenstelling tot MIG/MAS-lastechniek, een constante stroomsterkte.

  • Ontzorgen van A tot Z
  • Team van tien experts
  • Kundige montage van elke constructie

Nadat wij onze constructies of halffabricaten op transport op locatie hebben afgeleverd. Kunnen wij ontzorgen in het monteren. Dankzij onze jarenlange expertises en kundige afwerkingen, weten wij exact welke vereisten er benodigd zijn voor jouw project.

Benieuwd naar alle mogelijkheden omtrent MIG/MAG & TIG lassen? Neem contact op met ons voor meer informatie.

Opzoek naar een ijzersterke partner?